Samfunn

Knut Storberget er tydelig på at det er politi og påtalemyndighet som bestemmer etterforskningen i Norge.

Storberget: Ufølsomt av Carl I. Hagen

Justisminister Knut Storberget kaller Carl I. Hagens utspill om å avslutte terroretterforskningen for ufølsomt.

Publisert Sist oppdatert

I gårsdagens VG uttalte Frps ordførerkandidat i Oslo, Carl I. Hagen, at det er unødvendig å etterforske alle detaljene etter massakren på Utøya. Han mener saken opptar for store ressurser og vil ha rettssak i ekspressfart.

Ufølsomt, sier Storberget, som synes det er uforståelig hvordan Carl I. Hagen kan argumentere som han gjør.

– I en så alvorlig sak er det viktig at man har stor respekt for de pårørende og de etterlattes behov for visshet og informasjon, sier Storberget.

Han er tydelig på at det er politi og påtalemyndighet med riksadvokaten i spissen som styrer hva slags etterforskning vi skal ha.

– Det gjør vi ikke på politisk hold, sier Storberget som finner det merkelig at de må være tydelige på dette, selv overfor et styremedlem av Domstoladministrasjonen som Carl I. Hagen er.

– Politiet, påtalemyndigheten og riksadvokaten har så langt grepet etterforskningen bra an. Det er deres eksklusive avgjørelser som så langt er tatt, sier Storberget.

At den brede etterforskningen skal legge beslag på ressurser som kunne vært brukt på andre ting, sier Storberget ikke er riktig.

– Regjeringen valgte en av de første dagene å sørge for hundre ekstra stillinger til Oslo og Nordre Buskerud, sier Storberget.

I dag sier Carl I. Hagen til VG at han angrer på utspillene, og mener han er misforstått.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS