Samfunn

Tatt av byråkratiet

Gründer Børge Johnsen fikk feilaktig oppført lønn, og det påfølgende restskattekravet på nesten 300.000 kroner ble til et åtte måneder lagt maretitt i møte med skattebyråkratiet.

Publisert Sist oppdatert

Et selskap hadde feilaktig sendt inn en lønnsoppgave på ham på 780.000 kroner for 2009, som utløste kravet om restskatt. Johnsen var i virkeligheten masterstudent og uten inntekt. Selv om han fikk selskapet til å sende en såkalt minusoppgave, fikk han ikke fjernet kravet om restskatt. Det tok åtte måneder med utallige kontakter til skattemyndighetene før saken ble løst, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg levde på havregrøt, og staten ville ha 300.000 kroner av meg, sier Johnsen.

– Dette er sterkt beklagelig, sånn skal det ikke være, sier avdelingsdirektør Inger Berit Andersen i Skatt øst, og innrømmer at det er behov for å bedre rutinene for kommunikasjon mellom kommunale skatteoppkrevere og Skatteetaten.

Derimot står han fortsatt oppført på skattekortet for 2011 med sin høye, feilaktige inntekt, og har fått brev fra et annet byråkrati – Lånekassen – om at han har tjent for mye slik at stipendet han har fått nå er omgjort til lån, så saken fortsetter.

Powered by Labrador CMS