Trakasseringsanklager i Frp i Sogn og Fjordane

Publisert: 31. mars 2011 kl 08.25
Oppdatert: 31. mars 2011 kl 10.24

Fylkesleder Frank Willy Djuvik satt onsdag kveld i samtaler med kvinnen, skriver Bergens Tidende.

– Dersom påstandene er grove, vil vi vurdere å råde kvinnen om å gå til politianmeldelse. Så blir det opp til politiet å avgjøre om det er hold i saken, sier Djuvik.

Han sier at kvinnen har opplyst at det ikke dreier seg om fysiske overgrep, men tilnærmelser. Kvinnen meldte seg ut av partiet for flere år siden.

Djuvik sier at han skal skaffe oversikt over hvem som har blitt varslet i saken, og om partiets behandling av saken har vært tilfredsstillende.

Ordføreren på stedet, som er fra et annet parti, ble varslet i 2007. Frps regionkontor ble varslet samtidig. Men fylkesstyret skal ikke ha blitt varslet. Kilder i det lokale partilaget sier det ble varslet muntlig, og at flere personer i partiet også skal ha blitt varslet.

Djuvik opplyser at han har hatt samtaler med mannen som er anklaget for trakasseringen.

– Han sier at dette ikke er sant og avviser det på det sterkeste, sier Djuvik.

Saken fortsetter under annonsen

Djuvik fikk kjennskap til saken for første gang like før helgen, sier han. Da informerte han medlemmene av arbeidsutvalget i fylket, stortingsrepresentant Åge Starheim og nestleder Lars Kjølen. Resten av fylkesstyret var onsdag kveld fortsatt ikke orientert om saken. (©NTB)

Les også: 

Blåste ut mot Frp-ledelsen

Frp stuper på ny måling