Annonse
sas_kabin_foto_.jpg

Vil ha norsk SAS-sjef

Han sier til Dagens Næringsliv at han bare tar med seg lønna fra sin halvt år lange oppsigelsestid, drøye fire millioner norske kroner.

Les også Overrasket over at Jansson forlater SASSAS-sjef går av

Norge er for tiden SAS største inntektskilde, men er også landet som gjennom selskapets historie har vært dårligst representert på sjefskontoret. Jan Reinås var den siste norske sjefen, for 16 år siden.

DN kan fortelle at da Jansson ble ansatt var John G Bernander hodejegerfirmaets andrekandidat. NHO-sjefen ønsker ikke å si noe om hvorvidt han fortsatt er en kandidat. En annen naturlig kandidat, tidligere sjef for SAS Norge Ola Strand, har nylig begynt som sjef i Coop Norge. En rekrutterer NRK har snakket med mener at den beste kandidaten er Norwegian-sjef Bjørn Kjos, men om han ønsker jobben er kanskje litt tvilsomt.

Under Janssons ledelse har SAS krympet og aksjekursen stupt, men kommentatorene gir ham likevel ros for å ha reddet et selskap som for få år siden var i ferd med å styrte. Likevel gjenstår store oppgaver før en ny leder eventuelt klarer å få selskapet til å fly trygt.

Annonse
Annonse