Samfunn

Tidligere skolebyråd i Oslo Robert Wright (KrF) reagerer på oppfordringene om at etnisk norske må ta ansvar og ikke flytte fra områder der innvandrerandelen øker. Her er Jens Stoltenberg (Ap) på besøk på Grorud skole.

Wright tar norske utflyttere i forsvar

Tidligere skolebyråd Robert Wright (KrF) reagerer kraftig på at etnisk norske som flytter fra innvandrertette Groruddalen i Oslo blir stemplet som «svikere».

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke advarte forsker Susanne Søholt ved Norsk institutt for by- og regionsforskning (NIBR) mot «hvit flukt» fra Groruddalen. Om man skal hindre etnisk segregering i hovedstaden, må man stanse lekkasjen av etnisk norske fra Groruddalen, sa Søholt til Dagsavisen.

Tidligere skolebyråd i Oslo Robert Wright (KrF) reagerer på oppfordringene om at etnisk norske må ta ansvar og ikke flytte fra områder der innvandrerandelen øker.

Wright, som bor på Gamle Stovner i Groruddalen med familien, ser det som en belastning å være i mindretall som etnisk norsk på skolen og i lokalmiljøet.

– Mange er veldig bekymret for utviklingen, sier KrF-politikeren, som er blitt en slags talsmann for etnisk norske som er bekymret for økende innvandrerandel i Groruddalen.

Han nevner mobbing av etnisk norske jenter som går i singlet, dårligere norsk blant barna og sviktende dugnadsånd som problemer. Wright reagerer på det han opplever som en stempling av dem som flytter fordi de synes innvandrerandelen blir for høy.

– Jeg synes det er veldig urettferdig at de som velger å flytte eller sier fra om at de synes situasjonen er vanskelig, nærmest stemples som «svikere» eller at «de ikke gjorde jobben sin», sier han til Dagsavisen.

Wright reagerer også på uttalelsene fra Lise Christoffersen i Arbeiderpartiets inkluderingsutvalg om at etnisk norske må bli mer inkluderende.

– Det er ikke bare der problemet ligger. I stor grad må de flerkulturelle bli mer inkluderende, sier han. (©NTB)

Powered by Labrador CMS