Nyskaping

NTNU-rektor Gunnar Bovim, Lars Iversen og styreleder Fredrik Schetelig i Technoport på signeringsmøtet 19. desember.

NTNU signerer millionkontrakt med Technoport

NTNU har signert en femårskontrakt med Foreningen Technoport på totalt 10 millioner. Midlene, som utbetales gjennom en årlig sum på 2 millioner, skal gå til å stimulere og drive frem norsk innovasjon og entreprenørskap.

Publisert Sist oppdatert
– Innovasjon har best vekstvilkår når kunnskap, entreprenørskap og kapital forenes i effektive samarbeidsmodeller. Technoport er et arnested for slike samarbeid, og vi ser fram til å delta i utviklingen av både foreningen og møteplassene, sier NTNUs rektor Gunnar Bovim i en pressemelding.

Øker kjerneaktiviteten

Foreningen Technoport har i mer enn 10 år samarbeidet med tverrfaglige innovatører og entreprenører fra teknologisektoren i Trondheim. I løpet av de tre siste årene er det også innovert og drevet frem verktøy, kompetanse og arrangement – som ikke bare gagner industri, men også omfavner det offentlige, grasrota, akademikerne og investorene. Millionkontrakten gjør det mulig å befeste Trondheims posisjon som teknologihovedstad i enda større grad.
– Når vi nå har sikret langsiktig finansiering for organisasjonen, skal vi legge betydelig trykk på kjerneaktiviteten vår, som er å øke kommersialiseringskompetanse, stimulere til skaperglede, løfte innovasjonsutfordringer og synliggjøre teknologisuksesser. Ikke minst skal vi bruke dette til å utvikle sterke, nyttige og kraftfulle nettverk nasjonalt og internasjonalt, slik at vi klarer å tiltrekke den kompetansen og kapitalen som byen og landet trenger, sier Lars Iversen, CEO i Technoport.

Om Technoport:

Technoport ble stiftet i 2005, og jobber for å stimulere til og drive frem innovasjon på nasjonal basis fra Trondheim. Technoport har jobbet med tverrfaglige innovatører i mer enn 10 år, og er mest kjent for Technoport-konferansen (8. og 9. mars 2017) – Norges største teknologikonferanse for offentlig og privat industri, startups, investorer og akademikere.
Powered by Labrador CMS