Nyskaping

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

50 millioner til barnehageforskning i to nye sentre

Publisert Sist oppdatert

To nye sentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får tilsammen 50 millioner kroner til å forske på barnehager. Aldri før er det gitt så mye til forskning på barnehage, skriver Forskningsrådet i en pressemelding.

– I dag går 97 prosent av alle barn i barnehage, og det er flere ett- og toåringer der enn tidligere. Samtidig vet vi at mange ikke får et godt nok tilbud. Nå ser jeg frem til at forskningsmiljøene skal gi oss mer kunnskap om hva som gir bedre kvalitet, og som får barna til trives og utvikle seg, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Kunnskapsdepartementet ga Forskningsrådet i oppdrag å lyse ut 50 millioner kroner til forskning over fem år. Målet er å få både mer og bredere metodisk forskning på barnehage, samt skape tverrfaglige miljø som kan være toneangivende for forskning på området.

To nye sentre

Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger ble valgt ut blant seks søkere.

Det var en totrinns utlysning med obligatoriske skisser med frist i januar. Til søknadsfristen i mai kom det i alt seks søknader, som til sammen søkte om 251,5 millioner kroner. Programstyret til Forskningsrådets utdanningsprogram (FINNUT), valgte å fordele midlene på to sentre med ulik innretning. Det er Forskningsrådets kvalitetskriterier som er lagt til grunn.

Prosjektene skal evalueres, og det vil bli vurdert om de blir videreført i ytterligere fem år.

– Barnehageområdet er et relativt ungt forskningsfelt i Norge, og det har vært preget av mange små miljøer. Med denne historiske satsingen ønsker vi å få både mer og bedre forskning på barnehager, sier Røe Isaksen.

Powered by Labrador CMS