Nyskaping

Rune Surland, leder forretningsutvikling Finans Østlandet, Bjørn Oustad, eier og gründer av Kong Arthur as og Bjarne Chr. Finstad, administrerende direktør, Finans Østlandet.

Bank bygger innovasjonslab

Publisert Sist oppdatert

– Vi tar konsekvensen av de endringene vi ser i markedet og bygger nå en innovasjonslab, sier Bjarne Finstad, administrerende direktør i SpareBank 1 Finans Østlandet AS i en pressemelding. I samarbeid med Teknologi-selskapet Kong Arthur AS i Brumunddal etablerer han nå selskapet Askelab AS

– Det pågår store endringer i bransjer og markeder som vi opererer i, som trolig vil utfordre finansieringsselskapenes forretningsmodell de kommende årene. Dette er bakgrunnen for at vi nå etablerer et eget selskap som skal bidra til å sikre vår framtidige konkurransekraft. Askelab skal utvikle fremtidsrettede produkter og løsninger for kundene våre, sier Finstad.

Forretningsmodellen blir utfordret

Drivere som miljøhensyn, offentlige reguleringer, samt teknologisk utvikling og innovasjon vil bidra til at markedet innen mobilitet vil endre seg fremover. Mange nye trender og løsninger er på vei, spesielt innen deling, samkjøring og kollektiver.

– Vi forventer at vår virksomhet vil bli kraftig utfordret på sikt, uten av vi helt sikkert vet hvordan. Dette er bakgrunnen for at vi etablerer Askelab. Ved å inngå felles eierskap med Kong Arthur vil vi hele tiden ha tilgang på oppdatert IT- og teknologikompetanse. Kong Arthur er et selskap som er framoverlent med en spesiell evne til å se, skape og gjennomføre løsninger med kunden i fokus, sier han.

Askelab AS

Askelab vil bli et utviklingsmiljø som skal bygge plattformer for delingsøkonomi og mobilitetsløsninger, i tillegg til å se på muligheter tilknyttet autonome kjøretøy. Selskapet vil bli skilt ut fra dagens virksomhet med egen merkevare. Det kan også bli aktuelt å invitere inn flere interessenter etter hvert, sier Finstad og nevner forsikring, media, spillutviklingsmiljøer, bilforhandlere, høgskole- og universitetsmiljøer som aktuelle partnere. Delt eierskap gir enda bedre tilgang på viktige nettverk og kompetanse.

– Skal vi lykkes må vi gi andre muligheter til skape forretning sammen med oss. Det gjelder å se at de raske endringene kan skape nye forretningsmuligheter og da må vi ligge i forkant, sier Finstad.

SpareBank 1 Finans Østlandets hovedvirksomhet vil som i dag være finansiering av transportmidler.

– Vi vil fortsatt kunne vokse og være lønnsomme i flere år, mener Finstad. Utvikling av nye tjenester vil kunne forsterke dagens drift. Vår ambisjon er å snart komme tilbake med bærekraftige og kundevennlige løsninger og initiativ som vil styrke selskapet på sikt, sier han.

– Spennende å utvikle noe nytt sammen

Etableringen av Askelab vil bli et synlig bevis på at innovasjon skapes gjennom partnerskap på tvers av markeder, hevder Bjørn Oustad i Kong Arthur.

– Vi synes det er spennende å jobbe sammen med kundene som en strategisk partner, der vi i fellesskap kan utvikle nye tjenester og produkter som skaper god lønnsomhet. Vi er stolte av at SpareBank 1 Finans Østlandet har sett denne verdien vi representerer og at vi nå kan utfordre hverandre innen nye tanker, ideer og nye forretningsmodeller, sier Oustad.

Powered by Labrador CMS