Nyskaping

Administrerende direktør i Basefarm, Fredrik Ohlsén.

Basefarm kjøper internasjonal Big Data-bedrift

Basefarm offentliggjorde i dag at selskapet har kjøpt det Berlin-baserte selskapet The Unbelievable Machine Company (*um), en ledende leverandør i Tyskland og Østerrike innen Big Data, sky- og driftstjenester.

Publisert Sist oppdatert

Med dette oppkjøpet utvider Basefarm sitt nedslagsfelt fra Norge, Sverige og Nederland til Tyskland og Østerrike, og blir en sterk europeisk aktør. Virksomheten får totalt en årlig omsetning på rundt én milliard kroner, og øker det samlede tjenestetilbudet. Basefarm vil heretter kunne tilby Big Data-tjenester, i tillegg til skytjenester, sikkerhetstjenester og avansert drift. Det gir Basefarms kunder tilgang til verdiøkende og nye, forretningsorienterte tjenester.

Oppkjøpet er støttet av ABRY Partners, et USA-basert oppkjøpsfond (private equity) som er spesialisert på investeringer innenfor medier, kommunikasjon og IT. ABRY Partners er hovedaksjonæren i Basefarm.

*um vil fortsatt operere under sitt eget, anerkjente merkenavn i Tyskland og Østerrike. Administrerende direktør i *um, Ravin Mehta, fortsetter som Landsjef for Tyskland og Østerrike. Han blir en del av konsernets ledergruppe og en betydelig aksjonær i Basefarm.

Fredrik Ohlsén, konsernsjef/CEO i Basefarm sier i en pressemelding at Basefarm er svært fornøyde med å kunne innlemme *um i Basefarm-familien:

– *um har en stor og unik gruppe med eksperter innenfor områdene Cloud Computing og Big Data. De tilbyr løsninger på et strategisk og analytisk nivå, med en klar link til kundenes forretningsprosesser. Vi ser en økende etterspørsel etter denne typen tjenester hos våre kunder. På samme måte som hos Basefarm, har *ums fokus vært på å bidra til at kundene deres lykkes, og lagt vekt på betydningen av de ansatte som part i selskapets utvikling. Dette passer som hånd i hanske med Basefarms kultur, så jeg har stor tro på at dette er en perfekt match.

Foto Administrerende direktør i The Unbelieveable Machine Company, Ravin Mehta. Foto: *um

Ravin Mehta, administrerende direktør i *um uttaler:

– Det nye selskapet kombinerer mulighetene som ligger i Norden, som for tiden er det “hotteste” markedet i verden for datasentre, med Tyskland, som er Europas største marked og ressurspool innen områdene våre. Med dette skaper vi en sterk europeisk leverandør av hybride skytjenester. Jeg ser med stor entusiasme på muligheten til å tilby *ums tjenester i nye markeder, samtidig som vi fortsetter å gi våre kunder topp service på lokalt nivå, men nå basert på en global infrastruktur.

Basefarm og *um kan begge vise til en historikk med solid vekst basert på vellykkete tjenesteleveranser til virksomheter med høye krav til sikkerhet og kvalitet. Begge selskaper er utnevnt til «Cool Vendor» av Gartner innenfor sine respektive områder; Applikasjonsdrift (Basefarm) og Big data & infrastruktur (*um).

Transaksjonen forventes å ferdigstilles innen få dager.

Powered by Labrador CMS