Nyskaping

Bjørn Dæhlie synes formuesskatten er tung

Bjørn Dæhlie har følt det har vært litt tungt å gå fra skisporet til forretningslivet, fra å få medalje for god innsats til å bli «belønnet» med formuesskatt.

Publisert Sist oppdatert

Misnøyen med det han kaller den «særnorske formuesskatten» ble uttrykt på et frokostmøte arrangert av tankesmia Civita i samarbeid med NHO i Oslo torsdag, melder VG.

– Hvis bedriften din begynner å få en verdi, så får du formuesskatten som en slags medalje til slutt, sa Dæhlie under møtet.

– Det er en uforståelig ting for meg at jeg må stå opp om morgenen og vite at jeg skal betale 10.000 kroner den dagen i formuesskatt.

Etter å ha tråkket ut av skisporet, har Dæhlie bygget seg opp en karriere på eget klesmerke og eiendomsinvesteringer. Per i fjor hadde han en formue på nesten 400 millioner kroner, ifølge Dagens Næringsliv. Han opplyser at han betaler rundt tre millioner kroner per år i formuesskatt.

– Jeg betaler min normale skatt både privat og gjennom mine selskaper med glede, men med ett stort unntak, og det er formuesskatten som en får i fleisen når en lykkes i næringslivet, sier Bjørn Dæhlie.

Powered by Labrador CMS