Nyskaping

Statssekretær i Kunnskapsdepartementet, Bjørn Haugstad, mener INTPART er et meget lovende verktøy for å kombinere fremragende utdanning og forskning.

Europa inkluderes i INTPART

Ni millioner legges av til internasjonalt partnerskapssamarbeid med Frankrike og Tyskland om utdanning, forskning og innovasjon.

Publisert Sist oppdatert

I år legges 9 millioner til samarbeid med institusjoner fra Frankrike og Tyskland inn i INTPART, det Internasjonale partnerskapet for fremragende utdanning, forskning og innovasjon, skriver Forskningsrådet i en pressemelding. Den totale rammen for årets utlysning øker til 91 millioner. I tillegg etterlyser Forskningsrådet spesielt søknader innen humaniora og samfunnsvitenskap.

I INTPART har Forskningsrådet siden 2015 finansiert 39 prosjekter med institusjoner fra Norge og våre åtte prioriterte samarbeidsland utenfor Europa (Brasil, Russland, India, Kina, Sør-Afrika, Canada, Japan og USA).

I årets utlysning åpner programmet også for samarbeid med institusjoner i Tyskland og Frankrike ved å øremerke ni millioner til dette. Dette er en pilot for å stimulere til mer europeisk samarbeid.

Savner humaniora og samfunnsvitenskap

Forskningsrådet ønsker flere søknader fra humanistiske og samfunnsvitenskapelige miljøer, gjerne tverrfaglige prosjekter til årets utlysning for å få en enda bredere portefølje.

Styreutvalget for INTPART la vekt på dette i sitt bevilgningsmøte i høst, og har gjentatt dette i år.

Essensielt virkemiddel

29. mars samlet de 39 pågående INTPART-prosjektene seg på Gardermoen for å dele erfaringer fra programmet. Blant deltakerne var statssekretær i Kunnskapsdepartementet Bjørn Haugstad som fremhevet INTPART som et viktig virkemiddel for å styrke kvaliteten i norske fagmiljøer gjennom internasjonalt samarbeid med verdensledende fagmiljøer.

– INTPART er et meget lovende verktøy for å kombinere fremragende utdanning og forskning. Tradisjonelle samarbeidspartnere i for eksempel Europa vil forbli viktig, men vi må også se mot andre kontinenter i fremtiden og INTPART vil kunne være et avgjørende verktøy, sa Haugstad.

Powered by Labrador CMS