Nyskaping

Birds View stakk av med seieren i hovedklassen under Innovator.

Feiret studentinnovasjon og unge innovatører

Landets dyktigste nyskapere presenterte torsdag sine beste løsninger for fremtiden under Innovator.

Publisert Sist oppdatert

Innovator er Norges prisutdelingsshow hvor studentinnovasjon og unge innovatører feires. Torsdag presenterte landets dyktigste nyskapere sine beste løsninger for fremtiden. Vinnerne av Venture Cup og SpareBank1 Startstøtte ble kåret. Toppledere fra næringslivet, investormiljø og innovasjonsmiljø fra landet rundt har brukt de siste tre månedene på å finne landets fremste unge innovatører. Torsdag var de samlet sammen med forskningsmiljøet og studenter for å heie frem vinnerne av de gjeve prisene.

Støtter innovasjon fra skole til etablerte bedrifter

Eli Arnstad leder SpareBank 1 SMN sitt gavearbeid. Hun mener det er viktig for banken å støtte opp under studentinnovasjon.

– Som sparebank kan vi gi deler av overskuddet tilbake til samfunnet vi er en del av. Det har vi gjort i nesten 200 år, og ikke minst de 10 siste årene har vi hatt mulighet til å støtte mange gode og viktige initiativ, sier hun, og nevner eksempler som Technoport, Innovator og Ungt Entreprenørskap.

Kveldens høydepunkt var kåringen av SpareBank 1 Startstøtte på en kvart million kroner.

Prisen premierer Norges dyktigste studentteam. På scenen sto tre kandidater: Hark Technologies, Exero Technologies og Wiral Technologies. Exero gikk av med seieren.

Kjelkeløsning for funksjonshemmede vant

Personer med nedsatt funksjonsevne (ryggmargsskadde, amputasjon, cerebral parese etc.) har begrensede muligheter for å holde seg i aktivitet. De få løsningene som finnes er store og tunge, noe som gjør det vanskelig å håndtere utstyret på egenhånd. Det er lite fokus på design, noe som gjør det mindre attraktivt å bruke dagens løsninger. Exero mener alle skal ha like muligheter til å holde seg aktiv og leve en sunn livsstil. Derfor skaper de nye og innovative løsninger i tett dialog med sluttbrukere. Deres første produkt er The Spike, en kjelke på 4 hjul,som introduserer en ny måte å bevege seg på. Med en fremoverlent sittestilling, utfordrer The Spike kjernemuskulaturen som er svært viktig for rullestolbrukere.

Exero ble også nominert i entreprenørklassen i Venture Cup

Venture Cup

Vinnere av Entreprenørklassen på 70.000 ble Bedrock, som har laget et geografisk instrument for å gjøre undersøkelser av grunnen til et byggeprosjekt enkelt og rimelig. De mener løsningen deres har stort markedspotensial innenfor byggebransjen og vei- og baneutbyggelser både i Norge og i utlandet. De satser på partnerskap med store norske byggeselskap for å få en fot innenfor markedet og åpne dørene for samarbeid med internasjonale selskap.

Hovedklassen

Vinnere av Hovedklassen på 70.000 ble Birds View. Bare i Norge finnes det 2,8 millioner tremaster på regionalnettet, fordelt på 140 nettselskaper som har ansvaret for vedlikeholdet. Tremastene er impregnert med kreosot, men de råtner innenfra og blir betydelig svekket. På landsbasis brukes det milliarder på utskiftning på grunn av råte pr. år. Birds View løser dette ved å være første helautomatiske kontrollør av hele tremasten. WoodPecker er som en MRI-skanner for master og vil bruke Big Data og maskinlæring for å iterativt forbedre estimering av råte.

FAKTA OM PRISUTDELINGEN

  • Innovator er Norges feiring av studentinnovasjon
  • Her presenterer landets dyktigste unge nyskapere sne beste løsninger for fremtiden
  • Studenter, gründere og næringsliv inviteres til å ta del i suksesshistoriene til dem som virkelig tør å satse, og finne inspirasjon til å følge egne drømmer eller nye løsninger for sin bedrift
  • Over en halv million deles ut i etablererstipend til vinnerne av Venture Cup og SpareBank 1 Startstøtte
  • Innovator arrangeres av Start NTNU i samarbeid med Technoport og SpareBank 1 SMN.


Powered by Labrador CMS