Nyskaping

Ferds John Giverholt med Gammel nok-gründer Truls Nordby Johansen.

Investerer i grått gull

Asker-firmaet Gammel Nok hjelper arbeidstakere over 50 år å bli lengre i arbeidslivet, og har i dag mer enn 2000 spreke seniorer i stallen. Med Ferd Sosiale Entreprenører og Johan H. Andresen på eiersiden er selskapet klar for vekst.

Publisert Sist oppdatert

Mange i aldersgruppa 50+ faller utenfor yrkeslivet for tidlig. Dette er ikke bærekraftig for velferdssystemet og samfunnet trenger denne arbeidskraften, særlig innenfor helse- og omsorgssektoren. Gammel Nok formidler seniorbemanning til midlertidige og faste stillinger i offentlig og privat sektor, og tilbyr praktisk bistand og omsorgstjenester. Det er vinn-vinn for samfunnet at eldre med arbeidslyst- og kapasitet hjelper andre eldre, og er et viktig bidrag for å løse kapasitetsutfordringer knyttet til omsorg for en aldrende befolkning, skriver Ferd og Gammel nok i en pressemelding.

Klare for vekst

– Vi er utrolig glade for at en aktør som Ferd SE ser verdien av Gammel Nok-konseptet og gleder oss veldig over denne muligheten! Kombinasjonen Ferd SE og Gammel Nok vil raskt kunne skape gode resultater for seniorene i samfunnet, gi enda større muligheter for jobb samt gi eldre hjemmeboende en tryggere hverdag. Med Ferd SE på laget skal Gammel Nok også etablere oss i Oslo og etterhvert skalere nasjonalt, sier Truls Nordby Johansen, gründer i Gammel Nok.

Ferd Sosiale Entreprenører tar en posisjon på 20 prosent via en rettet emisjon. Avtroppende konsernsjef i Ferd, John Giverholt, blir styreleder i selskapet.

Voksende marked

– Gammel Nok er en bedrift som dekker et viktig behov. Det at de både tilbyr tjenester til eldre som trenger det og arbeid til eldre som ønsker å jobbe, er en bærekraftig og spennende forretningsmodell som både gir økonomiske og sosiale resultater. Denne typen tjenester er et voksende marked fremover, og et viktig supplement til offentlige velferdstjenester, sier John Giverholt, konsernsjef i Ferd og påtroppende styreleder i Gammel Nok.

Gammel Nok vant prisen Årets Sosiale Entreprenør i 2015.

Powered by Labrador CMS