Nyskaping

Kvinnelige tekno-entreprenører søkes

Innovasjon Norge kjører i gang Female Entrepreneur 2017. For første gang er fokuset rettet mot teknologi.

Publisert Sist oppdatert

Innovasjon Norge skriver på sine hjemmesider at jakten på Female Entrepreneur 2017 er i gang. Vinneren belønnes med 500.000 kroner og en profesjonell mentor eller akseleratorprogram.

For første gang søker innovasjon Norge kvinnelige etablerere, som har fokus på teknologi.

Female Entrepreneur er en pris som gis til en dyktig kvinnelig gründer med en bedrift, et produkt eller en tjeneste innenfor tech-segmentet. Formålet med prisen er å få fram gode rollemodeller for å inspirere og mobilisere flere kvinner til vekstgründerskap. Innovasjon Norge nominerer tre finalister som konkurrerer om å bli Female Entrepreneur Norway 2017.

Kvinner er i dag sterkt underrepresentert, både i teknologiske yrker og som etablerere av teknologiselskaper. Prisen kanl være med på å stimulere kvinner til å satse på teknologi.

«Et fremtidsrettet næringsliv er avhengig av å ta i bruk kompetanse fra kvinner så vel som menn. Begge kjønn må bidra til å utvikle det digitale samfunnet, ikke bare halvparten av befolknigen. Med utdelingen av prisen Female Entrepreneur 2017 ønsker Innovasjon Norge å hedre kvinnelige gründere som tenker stort, globalt og bruker teknologiens muligheter», skriver organisasjonen.

Søknadsfristen til Female Entrepreneur 2017 er 15. januar 2017.

Powered by Labrador CMS