Nyskaping

Illustrasjonsfoto.

Leverer stor robotisert programvareløsning til Direktoratet for økonomistyring

Løsningen er blant de første implementeringene av Robotics Process Automation (RPA) teknologi i norsk offentlig sektor.

Publisert Sist oppdatert

Forrige uke inngikk OpusCapita og Direktoratet for økonomistyring en avtale om en omfattende implementering av robotisert prosessautomatisering.

Første fase, verdsatt til 2,7 millioner kroner, vil bli fulgt av en fireårig rammeavtale med sikte på å identifisere ytterligere automasjonspotensial, og å utvide bruken av programvarerobotikk i direktoratet.

Øke effektiviteten

Samlet verdi av avtalen er 10 millioner kroner. OpusCapita vil spille en nøkkelrolle for å støtte DFØ for å bli best i klassen i RPA i den norske offentlige sektor ved å etablere et fremtidssikkert automatiseringsmiljø i samarbeid med IT-leverandøren.

– Vårt hovedmål er å øke effektiviteten og produktiviteten til våre kunder, de norske regjeringsorganisasjonene og bidra til effektiv ressursbruk i offentlig sektor, sier Rune Bjerkås, direktør for strategi og fellestjenester hos DFØ i en pressemelding.

– Vi arbeider kontinuerlig med digitalisering og automatisering. Med bruk av programvarerobotikk kan vi bruke automatisering på tvers av ulike systemer, og dra nytte av helt nye muligheter for å effektivisere og øke produktiviteten, fortsetter Bjerkås.

DFØ tilbyr rundt 200 norske statlige organisasjoner finansielle tjenester og systemer for regnskap, budsjettering og menneskelige ressurser. I første fase omfatter samarbeidet med OpusCapita flere prosesser innen finans, regnskap og lønn.

Avtalen omfatter prosessanalyse, programmering og implementering av programvareroboter, og vedlikehold og støtte til løsningen.

Fremskritt

OpusCapita-konsulenter vil samarbeide med både DFØ og kundeselskapene for å identifisere ytterligere automasjonspotensial i sine prosesser, og å trene DFØ-personell i å kunne ta vare på videre prosessoptimalisering og utvikling av robotautomatisering.

OpusCapita har lang erfaring med å implementere Robotic Process Automation for ulike organisasjoner. I Finland pioneerte selskapet offentlig bruk av programvarerobotikk med en ledende løsning for den finske regjerings senter for fellestjenester og HR (Palkeet).

– Jeg er glad for å se at en sentral norsk offentlig organisasjon som DFØ nå går videre med Robotic Process Automation. Vi har sett store framskritt i bruken av programvarerobotikk i den finske offentlige sektor, og jeg forventer at den samme utviklingen snart vil skje over hele Nord-Europa, sier Knut Anders Opstad, konsernsjef i OpusCapita Regnskap AS.

– Vi er begeistret over å være DFØs automatiseringspartner for fremtiden, og for å gi både vår teknologi og vår erfaring til fordel for norske offentlige organisasjoner, fortsetter Opstad.

Powered by Labrador CMS