Nyskaping

Krill under isen.

Millionstøtte til forskning på det antarktiske økosystemet

Aker BioMarine har gitt tilsagn om én million amerikanske dollar i støtte til fondet Antarctic Wildlife Research Fund (AWR).

Publisert Sist oppdatert

Nyheten ble kunngjort under konferansen Our Ocean, på Malta på fredag. Pengene, som fordeles over en periode på fem år, øremerkes AWRs forskning på økosystemet i Antarktis.

– Det er viktig for oss å støtte forskning relatert til krill, for å forvalte biomassen av den antarktiske krillen og økosystemet i Sørishavet, sier Matts Johansen, administrerende direktør i Aker BioMarine i en pressemelding.

Han er opptatt av å skaffe seg kunnskap gjennom forskning og data, for å ta beslutninger om hvordan selskapet på best mulig måte kan ta vare på økosystemet der dei er tilstede, og sikre framtiden til det antarktiske fiskeriet.

– Det er kun gjennom bedre forståelse av rollen antarktisk krill har i Sørishavet vi fullt ut kan beskytte dyrene som lever av krill, og sørge for bærekraftig fiske, sier Claire Christian, leder av AWR.

AWR ble etablert i 2015 av Aker BioMarine i samarbeid med the Antarctic and Southern Ocean Coalition (ASOC) og WWF-Norge. Fondets rolle er å sikre et robust Antarktis ved å fylle kritiske hull i forskning og overvåkning av økosystemet.

Siden AWR ble etablert har fondet mottatt prosjektmidler i totalt åtte forskningsprosjekter hvorav tre prosjekter fikk tilskudd i 2015, to i 2016 samt tre i 2017.

Powered by Labrador CMS