Nyskaping

Divisjonsdirektør Cathrine Pia Lund i Innovasjon Norge leder det norske besøket, og åpnet seminarene offisielt tirsdag ettermiddag.

Norge og Etiopia med utvidet samarbeid

Skal bidra til bærekraftig økonomisk vekst i landet samt lønnsomhet for norske selskaper.

Publisert Sist oppdatert

En delegasjon med mer enn 60 deltakere fra 47 norske virksomheter er denne uka i Addis Ababa. Divisjonsdirektør Cathrine Pia Lund i Innovasjon Norge leder det norske besøket, og åpnet seminarene offisielt tirsdag ettermiddag.

– Etiopia er en stigende stjerne i Afrikas øknomi, sa hun ved åpningen. Økonomien forventes å vokse med sju prosent i år, og regjeringen har klare ambisjoner for videre utvikling, sier hun i en pressemelding.

Etiopia har som mål å bli et mellom–inntektsland innen 2025. Det skal de klare uten økte utslipp av CO2. Virksomhetene og myndighetene i landet er opptatt av å bygge ut infrastruktur, fornye og effektivisere landbruket og å videreutvikle humanitær bistand – også som et marked.

Avtale mellom Yara og etiopiske myndigheter

Gjødselprodusenten Yara undertegnet en stor ny avtale med etiopiske myndigheter onsdag. Under en seremoni i presidentpalasset underskrev administrerende direktør i Yara, Svein Tore Holseter, og den etiopiske gruveministeren en avtale som sikrer selskapet langsiktig satsing i landet. Til gjengjeld får Etiopia rundt 700 nye arbeidsplasser, gode skatteinntekter og overføring av kunnskap. Avtalen innebærer blant annet at Yara skal bidra til utdanning av etiopiske medarbeidere.

Foto Kronprinsparet deltar også i Etiopia. Foto: Kjetil Svorkmo Bergmann.

I forbindelse med et seminar om jordbruk underskrev Norad i alt fire ulike avtaler med partnere i Etiopia. Statssekretær Dilek Ayhan fra Nærings- og fiskeridepartementet innledet også på flere av arrangementene.

– Norge og Etiopia har grunn til å feire det samarbeidet som oppsto for flere tiår siden. Likevel er det viktige for oss å se framover, og å se på de mulighetene vi har i fellesskap, sa Ayhan.

Powered by Labrador CMS