Nyskaping

Stadig flere datainnbrudd

Publisert Sist oppdatert

Antall datainnbrudd øker hos svenske foretak. Nå oppgir hvert tiende selskap at de har blitt rammet, viser en undersøkelse fra analyse- og programvarebedriften FICO.

I studien har 100 IT–ansvarlig i svenske foretak blitt intervjuet, skriver Entreprenör. 11 prosent oppgir at de har blitt utsatt for datainnbrudd i løpet av det seneste året. Hvert fjerde svenske foretak har opplevd innbruddsforsøk.

Økningen har bidratt til økte investeringer for å forebygge slike angrep. I tillegg til tekniske løsninger, har det vært viktig å øke bevisstheten hos medarbeiderne. Mer enn halvparten av selskapene mener at deres medarbeidere mangler nødvendig kunnskap om forebygging.

– De fleste foretak som rammes av ransomware blir rammet fordi en medarbeider har åpnet en skadelig fil, eller har klikket på en skadelig link i en epost. I vår undersøkelse ser vi at mange IT–sjefer er urolige over medarbeidernes kunnskap, og foretakene må nå jobbe hardere for å utdanne medarbeidere i hvordan de unngår å smittes av skadelige filer og linker, sier Gareth Williams, ekspert fra FICO, i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS