Annonse
Nå blir det lettere å lade elbilen i borettslag. Foto: NTB Scanpix
Elbilforeningen jubler

Stortinget sikrer rett til lading i borettslag

Tirsdag kom innstillingen fra energi- og miljøkomiteen som vil sikre beboeres rett til å anlegge ladepunkter i borettslag. Vedtaket pålegger også regjeringen konkrete tiltak og virkemidler i neste års budsjett, for å sikre 2025-målet om at alt nybilsalg skal være nullutslipp. 

– Dette er kjempeviktige nyheter, særlig for folk som bor tett i byene. Mange har vært redde for å kjøpe elbil fordi de ikke har tilgang til lading hjemme, og mange opplever kunnskapsmangel og problemer med sine borettslagsstyrer i forbindelse med lading, sier generalsekretær i Norsk elbilforening, Christina Bu.

– Dette kan fjerne en av de viktigste barrierene for en stor andel av befolkningen, som ennå ikke har turt å vurdere elbil som fremkomstmiddel, sier Bu.

– Vedtaket ber også regjeringen om å se på hvordan alle nye bygg skal gjøres ladeklare, altså at beboerne skal sikres en enkel ettermontering av eget ladeutstyr. Alt annet skal være på plass når bygget står ferdig, sier Bu.

En konkret opptrappingsplan for nullutslippsbiler i 2018-budsjettet ligger også i innstillingen: 

– Vi er svært glade for at Stortinget nå tvinger fram en konkret plan og tallfestede mål for hvor mange elbiler og andre nullutslippsbiler vi skal ha på veiene de aller nærmeste årene. Nå kan ikke regjeringen fortsette å skyve dette foran seg, sier Bu.

– Med dette vedtaket forventer vi et taktskifte. Regjeringen må umiddelbart brette opp ermene og starte en storoffensiv for å oppfylle egne klimamål gjennom elektrifisering av veitrafikken, sier Christina Bu.

– Dette bringer inn en mye sterkere forpliktelse på denne og den kommende regjeringens elbilpolitikk, avslutter Bu.

Annonse
Annonse