Nyskaping

Næringsminister Monica Mæland.

Vellykket omstilling for leverandørindustri

13 bedrifter som fikk tildelt totalt 53 millioner kroner til omstillingsprosjekter i 2016 viser nå gode resultater. De 13 leverandørene til petroleums- og maritim sektor er godt på vei til å nå nye kunder og markeder.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er bedrifter som har opplevd sterkt redusert etterspørsel etter sine produkter, men som har sett muligheten i å bruke sin kompetanse og ekspertise inn mot nye markeder. Vi ser at prosjektene nå viser lovende resultater og at de ved hjelp av forskning og innovasjon skaper nye muligheter og verdier for sin bedrift og bevarer arbeidsplasser, sier Anne Kjersti Fahlvik, divisjonsdirektør for innovasjon i Forskningsrådet i en pressemelding.

Midlene til omstilling kom fra Nærings- og fiskeridepartementet, og statsråd Monica Mæland mener satsing på forskning og innovasjon er avgjørende for å omstille norske bedrifter og skape nye suksesshistorier:

– Verden og næringslivet er i stadig endring. For å møte endringene og være med på å skape det nye, må vi være omstillingsdyktige og innovative. Det gir tryggere og nye arbeidsplasser, og økt samlet verdiskaping. Da er det viktig å satse på forskning, kunnskap og innovasjon. Det gjør vi blant annet når vi bevilger over femti millioner kroner til bedrifter som ønsker å bruke sin kompetanse på nye områder. Bedrifter som er omstillingsdyktige og innovative, er bedrifter som vil klare seg godt i morgendagens næringsliv, sier næringsminister Monica Mæland.

Powered by Labrador CMS