Nyskaping

Tilbyderen av kontorkollektiv, WeWork, kommer til Stockholm.

Kontorgiganten WeWork kommer til Skandinavia

Publisert Sist oppdatert

I London har kontorkjempen WeWork tatt helt av. De tilbyr kontorfellesskap, og kontrollerer nå om lag 250.000 kvadratmeter med kontorareal sentralt i London. I august i fjor ble selskapet verdsatt til hele 157 milliarder norske kroner.

WeWork har lokaler i 72 byer og 22 land, og nå kommer de også til Skandinavia, nærmere bestemt Stockholm. Det har tatt sin tid, men etter å ha sett økt trykk i etterspørselen etter alternative kontorløsninger, har de nå bestemt seg for å entre Sverige. Det melder Business Insider Nordic.

WeWork kommer imidlertid ikke til å nyte godt av å vøre førstemann på det Skandinaviske markedet. Stockholm har allerede flere aktører på markedet, som Convendum og Epicenter. I Oslo har også markedet virkelig slått seg opp, med både Founders House, Mesh, StartupLab og Regus som store tilbydere av coworking-lokaler.

Vurderer Norge

Selv om kontorgiganten i første omgang nøyer seg med Sverige, kan WeWork meddele at Stockholm ikke er den eneste byen de har i siktet i Skandinavia.

Foto En av WeWorks lokasjoner i Toronto, Canada. (Foto: Eloise Ambursley).

– Vi gleder oss veldig til å starte opp i Stockholm, men dette er ikke det eneste stedet vi har i tankene i Norden. Norge og Danmark er også svært interessante markeder for oss, og vi kommer garantert til å se nærmere på begge disse i tidene som kommer, uten at vi annonserer noe mer spesifikt enn det, skriver Philine von Hardenberg i WeWork, i en e-post til Dagens Perspektiv.

– Det er viktig for oss å treffe markedet godt og ekspandere i riktig tempo hvis vi skal kunne møte den etterspørselen som finnes. Dette er vi overbevist om at vi greier i Stockholm, og det kan danne grunnlaget for å øke tilstedeværelsen også i andre Nordiske byer, legger hun til.

Ikke bare gründere

Kontorfellesskap var i starten veldig populært i gründermiljøer, men kontorkollektivenes rekkevidde har økt en del siden den gang. Den raskest voksende kunden til WeWork er faktisk de virkelig store konsernene. 22 prosent av Fortune500-virksomhetene er i dag kunde.

Dersom WeWork tenker å gå inn i Norge, bør de kanskje ikke vente for lenge. Kontorkjeden Regus tilbyr tradisjonelle kontor, åpne kontorløsninger, møterom, kontorfellesskap og andre, mer spesialiserte tjenester, både i Oslo, Bergen og Stavanger, og har opplevd stor vekst de siste par årene.

– Vi har hatt en vekst på 200 prosent på to år, og en økning på 500 utleide kontorplasser bare i fjor. Det er 10.000 kvadratmeter i tradisjonelle kontor, hvis man tar utgangspunkt i at hver person trenger 20-25 kvadratmeter. Hos oss tilsvarer det derimot rundt 3.000 kvadratmeter. Folk bruker mindre areal, deler fellesfasiliteter, men kan likevel ha sitt eget cellekontor hvis de vil ha det. Viktigst av alt: de kan velge, og folk liker å velge, enkelt og greit, sa Thomas Weeden, Norgesleder for International Workplace Group, som blant annet eier Regus, til Dagens Perspektiv tidligere i år.

Prøv DP

Klikk her for å prøve Dagens Perspektiv.


Powered by Labrador CMS