Nyskaping

NTB tilbakebetaler 10,7 millioner kroner etter skattefeil

NTB har frivillig rettet feil i skattegrunnlaget for årene 2015 og 2016, etter at det ble funnet avvik i rapporteringen av selskapets Skattefunn-prosjekter.

Publisert Sist oppdatert

«I mars i år iverksatte NTB en ekstern gjennomgang av Skattefunn-prosjektene i nyhetsbyrået etter interne varsler om mulige feil. BDO gjennomførte undersøkelsen, og slår fast i sin rapport at NTB har praktisert Skattefunn-ordningen delvis feil. Det innebærer at selskapet har betalt for lite skatt i 2015 og 2016», kommer det frem av en pressemelding fra nyhetsbyrået.

NTB og to datterselskaper må nå ut med nesten 10,7 millioner kroner i tilbakebetalinger til skatteetaten.

NTB har blant annet fått støtte til utviklingen av robotjournalististikk gjennom Skattefunn-ordningen. Nyhetbyrået har ført for mange timer på prosjektene, som har gitt grunnlag for en for høy støtte gjennom Skattefunn.

– Det er gjort feil basert på uriktig forståelse av regelverket. Ingen i NTB har gjort dette i vinnings hensikt, sier sjefredaktør og administrerende direktør Mads Yngve Storvik i pressemeldingen.

NTB har blitt enig med skattemyndighetene om frivillig retting av feilene.

Skattefunn-ordningen

  • Skattefunn-ordningen ble etablert i 2002 med formål om å motivere norsk næringsliv til å øke sin satsing på forskning og utvikling.
  • Alle norske bedrifter som arbeider med forskning og utvikling, kan søke Forskningsrådet om godkjenning slik at bedriften kan benyttet sin rett til skattefradrag.
  • Gjennom skattefunn kan små og mellomstore bedrifter få 20 prosent av prosjektkostnadene som skattefradrag gjennom skatteoppgjøret.
  • Store bedrifter kan få 18 prosent fradrag av prosjektene. Bare i 2016 ble det i følge Forskningsrådet sin årsrapport sendt inn 4570 søknader fra 3430 bedrifter.
Powered by Labrador CMS