Nyskaping

Christine W. Sørbye er glad for å ha fått Mads med på laget. Nå starter byggingen av Oslo Science City.

Etablerer Norges første innovasjonsdistrikt på Oslos vestkant

Det nyetablerte Oslo Science City skal skape økt verdiskapning og nye arbeidsplasser.

Publisert Sist oppdatert

Oslo kommune, Universitetet i Oslo, Oslo universitetssykehus, Helse Sør-Øst RHF, SINTEF og Forskningsparken i Oslo har nettopp etablert Oslo Science City som et innovasjonsdistrikt i området Majorstuen-Marienlyst-Blindern-Gaustad.

Gjennom å se kunnskaps-, nærings- og byutvikling i sammenheng er målet økt verdiskapning og nye arbeidsplasser.

I en pressemelding skriver Oslotech at det skal sikres rom for fremtidens næringsliv, tett på Norges sterkeste kunnskapsmiljø.

Samarbeidet mellom studenter, forskere, næringsliv og det offentlige skal styrkes og området skal utvikles til et levende og attraktivt byområde med arbeidsplasser, boliger og kultur- og servicefunksjoner.

Fremtidens næringsliv

Noen av de nye prosjektene som skal utvikles er UiOs nye Livsvitenskapsbygg, nytt sykehus, nytt Odontologibygg, utvidelse av Forskningsparken og SINTEF, og ny T-banestasjon på både Blindern og Majorstuen.

– Tidligere har byer som Stockholm, København, London og Boston med stor suksess utviklet innovasjonsdistrikter rundt sine sterkeste kunnskapsmiljøer, og nå skal vi for første gang gjøre det samme i Norge, sier Christine Wergeland Sørlie, daglig leder for Oslo Science City.

Mads A. Danielsen er ansatt som prosjektkoordinator i Oslo Science City.

– Vi må utvikle fremtidens næringsliv nå, for å bygge kompetansen og skape arbeidsplassene vi trenger for å sikre velferdsstatens bærekraft når inntektene fra olje- og gassressursene blir borte, sier Danielsen.

Oslo Science City dekker det området i Norge med størst tetthet av studenter og forskere, med mer enn 300 små bedrifter og start-ups og mange av Norges fremste kunnskapsmiljøer på blant annet IT, energi, helse og livsvitenskap.

Det er imidlertid et særlig stort behov for flere mellomstore og store næringsaktører som kan samarbeide tett med kunnskapsaktørene i området.

– Vi må også aktivt skape møteplasser som legger til rette for bedre samspill mellom kunnskapsmiljøene, næringslivet og det offentlige, sier Danielsen.

Powered by Labrador CMS