Annonse
Et råd for en bedre jobbhverdag er å unngå «hatere» og heller tilbringe tid sammen med positive kollegaer. Foto: Rido | Dreamstime.com

3 tips for å like jobben din bedre

 

Du kan selv forbedre din egen jobbhverdag. Det fastslår blogger, konsulent og forfatter av flere bøker om utvikling og ledelse, Erika Andersen, i et innlegg hos forbes.com. Hun gir i innlegget en rekke tips om hvordan du kan gå fram for å lære deg å like den jobben du har bedre enn du gjør i dag. Dette er tre av dem:

  • Slutt å omgås «haterne»
    Noen mennesker snakker negativt om det meste som har med jobben å gjøre. De mener sjefen er en idiot, og snakker også negativt om kolleger og oppgaver. Hvis du hører bare negative ting om arbeidsplassen, kan det være vanskelig å se det positive og situasjonen kan bidra til å trekke ned ditt eget humør. Forsøk å tilbringe mer tid med kolleger som har et mer balansert syn på arbeidsplassen. Det kan endre følelsene du selv har for din egen jobb.
  • Be om mer av det du liker å gjøre
    Det er gjerne slik at man liker noen deler av jobben bedre enn andre. Spør arbeidsgiver om du kan få gjøre mer av dette. Kanskje kan du også ta over noen oppgaver som du ser at i dag settes ut til andre?
  • Snakk til deg selv på en annen måte
    Det ligger mye kraft i måten du snakker til deg selv på. Erika Andersen skriver at hun var coach for en erfaren leder som hadde funnet ut at han ikke var kandidat til toppjobben i selskapet. Selskapet hadde foretrukket en yngre person, og mannen som følte seg forbigått gikk i et halvt år og tenkte på om han burde slutte. Her ville han jo aldri få noen bedre jobb enn den han hadde nå. Han var imidlertid ikke klar for å søke på noe annet, og begynte i stedet å snakke annerledes til seg selv: Måtte han egentlig være toppsjef for å være lykkelig? Hva var feil med den jobben han hadde? Han begynte å si til seg selv at han hadde en omfattende, kompleks og interesant jobb hvor han kunne ha stor og positiv innvirkning på organisasjonen og menneskene som jobbet for ham. Ifølge Andersen begynte han å like jobben, og han bygde opp et svært godt team som leverte svært gode resultater.
Annonse
Annonse