Annonse
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Hemmelig forlik inngått etter Sørum-skredet

I desember i fjor gikk Gjensidige til søksmål mot Norsk Gjenvinning M3 og datterselskapet Asak Massemottak. Bakgrunnen for søksmålet var gravearbeid som ble gjort i området i Sørum der det i 2016 gikk et kvikkleireskred som krevde tre menneskeliv.

Partene var ment å møtes i retten i oktober i år, men Teknisk Ukeblad har fått innsyn i rettsdokumenter som viser at partene inngikk et hemmelig forlik.

Norges Geotekniske Institutt (NGI) konkluderte med at bakkeplanering var direkte årsak til skredet. Politiet henla sin undersøkelse av saken uten å finne straffbare forhold.

Gjensidige krevde i saken regress for utbetalte forsikringsoppgjør etter kvikkleireskredet. Tryg Forsikring var også motpart i saken.

Gjensidige kan ikke kommentere saken, siden forliksavtalen er taushetsbelagt. I januar opplyste Gjensidige at de krevde rundt fem millioner kroner tilbakebetalt.

Daglig leder Ingrid Bjørdal i Norsk Gjenvinning M3 bekrefter forliket, og at det er underlagt taushetsplikt. Tidligere har Bjørdal sagt at det ikke foreligger ansvarsgrunnlag.

– Tryg har ingen kommentarer til forliket utover at forliksavtalen ikke innebærer noen erkjennelse av ansvar fra NG-selskapenes side, sier Tryg til TU.

Annonse
Annonse