God stemning mellom Trygve Slagsvold Vedum (Sp) t.h. og Jonas Gahr Støre (Ap) da de forhandlet i forrige uke. Mandag startet de opp på nytt. 

Foto
Terje Pedersen / NTB
 

Regjeringsforhandlingene kan bli ferdige i løpet av uken

Publisert: 4. oktober 2021 kl 10.53
Oppdatert: 11. november 2021 kl 11.22

– Det bør være mulig. Men vi har ikke satt dato på det, sa Støre da han ankom Hurdalsjøen Hotell mandag morgen.

Mens partilederne dro fra Hurdalsjøen torsdag, har andre folk fra begge partiene jobbet videre med å finne felles politikk og skrive det sammen gjennom helgen. Målet er at det skal munne ut i en regjeringserklæring, som tidligst blir presentert i løpet av uka.

– En god del er ryddet opp i og løst når vi nå skriver oss sammen. Men det er selvfølgelig noen uenighetspunkter igjen sier Støre.

Han sier han har pakket for å bli ved Hurdalsjøen hele uka.

– Vi har ikke satt noen dato for når vi skal være ferdige, men jeg og Vedum er enige om at det ikke skal ta lengre tid enn nødvendig, sier Ap-lederen.

Vedum: – Bra framdrift

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ankom hotellet litt senere enn Støre i sin store dieselbil. Pressefolkene flokket seg rundt ham slik at han fikk problemer med å parkere.

Saken fortsetter under annonsen

– Jeg syns det er veldig bra framdrift. Så er det alltid sånn at det er noen saker man bruker lengre tid på enn andre, sa Vedum.

Han har også planer om å bo på hotellet de neste dagene.

– Nå skal vi bare jobbe. Så har vi et felles ansvar både Senterpartiet og Arbeiderpartiet for å få en bra plattform, sier Vedum.

Han opplever at begge partiene har et klart ønske om å holde tempoet oppe.

– Så får vi se hvilken dag vi lander på. Det viktigste er at det blir et solid og ordentlig dokument, sier han.

Hemmelighetsfull om statsrådsposter

Mandag skal partilederne først diskutere arbeidet som er gjort i helgen med sine partikollegaer, før de setter seg sammen for å diskutere.

Saken fortsetter under annonsen

– Nå skal vi ta tak i alle temaene. Vi skal ha en gjennomgang av alt arbeidet som er gjort i helgen, vi har jo skrevet oss gjennom det aller meste. Og så skal vi sortere sammen når vi møtes litt utpå formiddagen, sier Støre.

Han ble spurt om de er i gang med å diskutere statsrådsposter, og svarte følgende:

– Vi snakker om litt av hvert hele tiden. Det er dråper her og der, men jeg tror ikke jeg skal lette på sløret på det nå. Det viktigste er plattformen, sier Støre.

– Er antallet statsråder fordelt?

– Nei.

Heller ikke Vedum ville røpe om arbeidet med statsrådskabalen er i gang.

– Det er sakene som er det viktige som vi jobber med nå. Det er å klare å få på plass en plattform. Så er jeg helt sikker på at vi også skal klare å få til en god fordeling mellom Senterpartiet og Ap på det, sier han til NTB.

Saken fortsetter under annonsen

Regjeringsforhandlingene mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet startet onsdag i forrige uke. I forkant hadde også SV deltatt i sonderinger, men partiet valgte å bryte før forhandlinger kunne starte.