Samfunn

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter pressekonferanse om koronasituasjonen.

Støre vil gjennomgå ressursbruken i sykehusene

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener få norske intensivplasser viser at noe kan være galt med styringen av helsevesenet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge pandemiplanen skulle sykehusene klare 4.500 innlagte, 1.200 av disse på intensivbehandling. Nå må Norge delvis stenge ned med 363 innlagte.

Men Støre forsikrer i et intervju med Dagens Næringsliv at helsevesenet kan klare over tusen intensivpasienter samtidig.

– Men det vil være en ekstremsituasjon hvor nesten alt annet må vike. Dit ønsker vi ikke å komme. Hvis vi nå skulle oppleve en ytterlige sterk vekst i innleggelser, er sykehusene i stand til å svare på det. Men det er ikke et varig svar, sier Støre.

– Det er ingen land som har så mange ansatte i helsevesenet per innbygger, og sykehusene har tross alt hatt flere ressurser enn i de fleste andre land. Kan det være et ledelsesproblem i sykehusene?

– Det er et godt spørsmål. Nå må vi håndtere den situasjonen vi står i og sørge for at den blir håndtert fra uke til uke, men så må vi sette oss ned og gå inn i spørsmålet: brukes ressursene riktig i stort?

Powered by Labrador CMS