Annonse
Helsegiganten Unicare kaster inn håndkledet i Oslo etter flere år med motstand fra det rødgrønne Oslo-byrådet om driften av private sykehjem.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.

Unicare gir opp sykehjemsdrift i Oslo

I den senere tid har den politiske ledelsen i Oslo signalisert sitt ønske om at alle Oslos sykehjem skal ledes av det offentlige eller ideelle selskaper.

Kommunevalget i høst styrket denne politiske agendaen, og på bakgrunn av dette velger Unicare nå å trekke seg som tjenesteyter. Det skriver selskapet i en børsmelding.

Helsegiganten skriver videre at de har forsøkt å belyse viktigheten, både politisk og gjennom media, at det er behov for et mangfold av leverandører for å fremme kvalitet og innovasjon innenfor denne tjenesten.

Likevel er det sittende rødgrønne Oslo-byrådet er klare i sin erklæring: innen 2023 vil det bare være kommunalt eller ideelle organisasjoner som driver Oslos sykehjem.

Overtar fra nyttår

På denne bakgrunn har Unicare nå inngått en avtale med Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg om at de skal overta driften av Unicares fem sykehjem i Oslo.

De fem sykehjemmene er Fagerborg, Hovseter, Manglerud, Smestad og St. Hanshaugen.

Stiftelsen overtar driften av sykehjemmene fra 3. januar 2020, i påvente av godkjenning av konkurransemyndighetene.

– Unicares strategi om å være en sterk tjenesteleverandør innen helsehjelp opprettholdes. Generelle helsetrender og utviklinger i de andre forretningssegmentene vil fortsette å drive vekst, og Unicare fortsetter å være aktiv i å søke etter nye investeringsmuligheter i helsetjenester innen og utenfor Norge for å sikre sterk ytelse for sine pasienter, kunder og investorer, skriver Unicare.

Annonse
Annonse