Annonse
overv__king__ko.jpg

Tre av overvåkerne jobbet samtidig i politiet

To av dem jobber fortsatt i Oslo politidistrikt, ved stevnekontoret. De har samtidig vært ansatt ved ambassaden i henholdsvis seks og åtte år, skriver Aftenposten.

Politimester Anstein Gjengedal sier til avisen at systemet er slik at den enkelte må melde fra om bijobber, og at de det gjelder har varslet om dette. Jobben ved ambassaden ble avsluttet i sommer.

De politiansatte ambassadeovervåkerne har hatt tilgang til straffesaksregisteret, men Gjengedal sier at de har opplyst at de ikke har sett i registrene for ambassaden.

– Jeg forutsetter at de ikke har blandet sine roller, men det er opp til Østfold politidistrikts etterforskning å avklare, sier Gjengedal.

Leder i Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus, sier de avventer undersøkelser som foretas av politiet i Østfold. Spesialenheten er muntlig orientert om de sivilt politiansattes engasjement ved ambassaden.

Politiinspektør Tom Erik Guttulsrød i Østfold politidistrikt sier det er for tidlig i etterforskningen til at de kan trekke noen som helst konklusjoner om eventuelle straffbare forhold. (©NTB)

 

Annonse
Annonse