Samfunn

Polens president Andrzej Duda skal møte opposisjonen søndag for å prøve å roe ned gemyttene.

Løsning i sikte?

Den polske presidenten vil nå snakke med opposisjonen for å prøve å roe gemyttene.

Publisert Sist oppdatert

Andrzej Rzeplinski leder den konstitusjonelle domstolen. Han har trosset regjering og president for å forsvare domstolens selvstendighet.

I mer enn tre dager har demonstranter samles på ulike steder i landet for å protestere mot regjeringen, som de mener har foretatt store innskrenkninger i den frie pressen, for initiativet for å skjerpe abortloven og for innblanding i den konstitusjonelle domstolens arbeid, skriver Svenska Dagbladet.

Mandag går dommerens avtale ut, og valget av erstatteren har blitt kilde til ny konflikt mellom domstol og regjering.

Samtidig har en gruppe av opposisjonens representanter forskanset seg i parlamentets hovedsal, i protest mot regjeringspartiets forslag til budsjett, der nye restriksjoner mot mediene er varslet. Opposisjonen anklager også regjeringen for å ha forsøkt å drive igjennom budsjettet uten deres nærver.

Ifølge Reuters skal president Andrzei Duda møte representantene for opposisjonen søndag i et forsøk på å roe ned situasjonen.

– Jeg tror at en overenskomst er nødvendig. Det er umulig for et system å fungere når parlamentet ikke kan debattere, sa han på polsk tv, skriver Reuters.

Powered by Labrador CMS