Samfunn

Grove anklager i uverfisert etterretningsrapport om Donald Trump.

Donald Trump har hisset på seg amerikansk etterretning

Den uverifiserte «Golden Shower«-rapporten kommer med svært alvorlige påstander.

Publisert Sist oppdatert

En uverifisert etterretningsrapport som visstnok har versert i visse kretser i flere uker og som inneholder kompromiterende materiale, eller kompromat på russisk, om Donald Trump, ble tirsdag kveld offentliggjort av nyhetsnettstedet Buzzfeed.

I rapporten, som altså anses som god nok for å tas med i den offesiselle etterretningsbriefingen til både Obama og Trump hevdes det ikke bare at russiske etterretningsagenter har gitt Trump informasjon om Hillary Clinton, men at de har gitt ham og folkene rundt ham etterretning om forskjellige ting, for eksempel oligarker, over fem år mens de har bygget opp kompromat som senere skulle kunne brukes til å presse Trump.

Den mest iøyefallende påstanden i rapporten er at Trump bodde på samme hotellrom som Obama-paret da han besøkte Moskva, og visstnok skal ha bestilt prostituerte til å «utføre et golden shower-show» for å grise til rommet. Motivasjonen skal ha bunnet i Trumps hat rettet mot Obama-familien. Opptrinnet skal ha blitt filmet av skjulte kameraer av russisk etterretning.

Trump ble også tilbudt lukrative eiendomsavtaler i Russland i forbindelse med VM i fotball som skal arrangeres der i 2018, noe han ikke har benyttet seg av.

I rapporten legges det også frem påstander om at Trump skal ha skjult bestikkelser og korrupsjon som skal ha oppstått i deler av forretningene han har gjort i Kina.

Trump har omtalt nyhetsartiklene om teamet som «fake news».

Powered by Labrador CMS