Samfunn

IKKE IMPONERT: Aps nestleder Hadja Tajik er ikke synlig imponert over statsminister Erna Solbergs karakteristikker av Ap i talen til Høyres landsmøte.

Falsk konstruksjon om motstand mot endringer

Statsministeren prøver å ta oppmerksomheten vekk fra egne resultater, med falske og konstruerte anklager, mener Aps Hadja Tajik om Erna Solbergs stikk til Ap i sin landsmøtetale.

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartiets nestleder nærmest fnyser av Høyre og statsminister Erna Solbergs karakteristikk av Ap som endringsbrems «med et vanskelig forhold til endringer», som Høyre-lederen sa i sin landsmøtetale torsdag.

LES MER:

– Gjennom hele vår historie har Arbeiderpartiet og arbeiderbevegelsen vært en pådriver for endring, sier Tajik og viser til blant annet pensjonsreformen fra sist gang hun og hennes parti befolket regjeringskontorene. Også programforslaget for neste stortingsperiode inneholder flere nye reformer, påpeker hun – blant annet en kompetansereform i arbeidslivet, en aktivitetsreform for unge og en kvalitetsreform for eldre.

Hvis dette er det viktigste motargumentet Solberg har mot kritikk, så gleder jeg meg til valgkampen

Falsk motsetning

– Erna Solberg prøver å konstruere en falsk motsetning for å ta oppmerksomheten vekk fra det faktum at arbeidsledigheten fortsatt er høy mens både sysselsettingen og jobbveksten er lav, sier Tajik.

En strategi fra høyresiden er tydeligvis å klistre Senterpartiet og motstand mot reformer og endring tett opp til Arbeiderpartiet.

«Venstresiden preges av to ledende partier med et vanskelig forhold til endringer. Ett som ikke helt vet hva det vil. Og ett som ikke vil noen ting», sa Erna Solberg i landsmøtetalen.

Hadja Tajik er verken imponert eller veldig redd.

– Arbeiderpartiet samarbeider godt med Senterpartiet. Og hvis dette er det viktigste motargumentet Solberg har mot kritikk, så gleder jeg meg til valgkampen.

Powered by Labrador CMS