Samfunn

Framgang for flere aviser

Økning i digitale abonnement førte til at 40 prosent av avisene økte opplaget i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Mens papiropplaget sank med 7,8 prosent i 2016, økte digitalopplaget med 8,6 prosent. Det rene papiropplaget utgjør nå 24,1 prosent av avisenes opplag. Totalopplaget for norske aviser er på rundt 2 millioner eksemplarer. Det sank med 1,1 prosent fra 2015 til 2016.

Rundt én av tre av de omkring 100 lokalavisene under paraplyen til Landslaget for lokalaviser (LLA) hadde en økning i opplaget i fjor.

Samlet falt lokalavisenes opplag med 1,5 prosent det siste året. Over tid har likevel opplaget til lokalavisene vært stabilt. De vel 100 lokalavisene som er tilknyttet LLA, har nå et samlet nettoopplag på rundt 325.000 eksemplarer.

Dagens Perspektiv gikk tilbake 8 prosent og har nå 4144 i godkjent opplag.

– Vi måtte bruke alle ressursene vi hadde på å lage innhold i 2016 for å tilfredsstille kravene til å motta pressestøtte. Vi nedprioritere salg av opplag inntil vi mottok pressestøtten i oktober. I november startet vi salgsarbeidet igjen, og det mangler ikke mye på at vi har tatt igjen det vi tapte fra i fjor, sier sjefredaktør Magne Lerø.

Lesertallene for norske aviser har en samlet tilbakegang på 3,7 prosent siste år.

Nedgang skyldes at papiravislesingen faller raskere enn den har gjort de to siste årene. Papirutgavene mister 12,8 prosent av leserne sine ifølge tallene fra Kantar TNS' undersøkelse Forbruker & Media. Tilsvarende de to siste årene har vært på rundt 10 prosent.

Powered by Labrador CMS