Samfunn

Nederland er blant landene som trekker opp veksten i Europa.

Ikke siden før finanskrisen har optimismen i Europa vært like høy som nå

Det viser den økonomiske indikatoren fra IFO Institute.

Publisert Sist oppdatert

Den tyske tenketanken IFO publiserer jevnlig en oversikt over det økonomiske klimaet i Europa. De siste ti årene har det ikke vært så mye å rope høyt om. Men tallene i siste måling er oppsiktsvekkende gode. Ikke siden den spede starten på finanskrisen sommeren 2007 har indikatoren gitt like høye utslag som nå.

Den økonomiske veksten ser ut til å aksellerere i første halvdel av 2017, skriver instituttleder Clemens Fuest i en pressemelding.

Det er særlig landene, Nederland, Tyskland, Østerrike og Belgia som bidrar til oppgangen. Men også i Spania og Finland, som begge har vært igjennom dype kriser, begynner det nå å lysne, ifølge rapporten.

I rundspørringen som går ut til økonomiske eksperter, svarer rundt halvparten at de største økonomiske problemene i Europa akkurat nå er økende økonomisk ulikhet, mangel på innovasjon, og en mangel på tro blant folk på tradisjonell økonomisk politikk.

Foto Selv om forventingene om vekst (blå) har vært høyere før, er det rekord for det økomiske klimaet (rød linje). Kilde: IFO Institute.
Powered by Labrador CMS