Samfunn

Statsminister Erna Solberg (H) og stortingspresident Olemic Thommessen (H).

– Ingen grunn til at Thommessen ikke kan fortsette

Statsminister Erna Solberg (H) sier hun ikke ser noen grunn til at stortingspresident Olemic Thommessen ikke kan fortsette i enda en periode.

Publisert Sist oppdatert

– Det er alltid stortingsgruppen som bestemmer hvem som skal være president, men jeg ser ingen grunn til at han ikke skal være det, sa Solberg under sin oppsummerende pressekonferanse foran sommerferien tirsdag.

Thommessen har flere ganger denne perioden vært i hardt vær, senest i forbindelse med de store kostnadsoverskridelsene ved Stortingets byggeprosjekt. Senere tirsdag vil SV og Sp stemme for at hele presidentskapet skiftes ut.

– Jeg opplever at dette var et prosjekt som kom skjevt ut helt i begynnelsen. Det skyldes ikke Olemic Thommessen, men det forrige presidentskapet. Jeg synes han må ta en urimelig belastning for noe dette og det forrige presidentskapet burde dele skylden for, sa statsministeren.

På spørsmål om ikke Høyres stortingsgruppe ved sin kritikk av presidentskapet har bidratt til å skape denne "urimelige belastningen", svarer Solberg som følger:

– Høyres gruppe har vært tydelig på fordelingen av ansvar med det forrige presidentskapet. Jeg mener han er en god president som har vært en god representant for Stortinget, sa Solberg, som særlig trakk fram Thommessens arbeid med menneskerettigheter som noe positivt.

Powered by Labrador CMS