Samfunn

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la sammen med statsminister Solberg og barne- og likestillingsminister Horne fram regjeringens nye strategi for digitalisering av skolen fredag.

Trygg nett-trafikk for store og små

En ny kjøreplan for digitalisering av skolen ble lagt fram av regjeringen fredag. Den skisserer en fireårsperiode med store omveltninger for både lærere og elever.

Publisert Sist oppdatert

I juni slo regjeringen sammen Utdanningsdirektoratet og Senter for IKT i Utdanningen, etter anbefalinger i rapporten «Kunnskapssektoren sett utenfra». Det nye Direktoratet for barnehage, grunnopplæring og IKT (i påvente av et bedre navn) skal «samle ressursene, kompetansen og virkemidlene staten har for å utvikle bedre barnehager og skoler,» sa kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i anledningen.

Nå har han og regjeringen tatt det neste steget. Fredag, to uker før valget, presenterte statsminister Erna Solberg deres nye fireårs-strategi for digitalisering av skolen. Den tar blant annet for seg utfordringene som påpekes i utredningen «Hindre for digital verdiskaping», der det påpekes manglende kompetanse i koding og programmering i befolkningen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS