Samfunn

NSO.

Vil styrke rettighetene til studenter med brukerstyrt personlig assistanse

I løpet av helgen har Norsk studentorganisasjon vedtatt en mengde ny og revidert politikk, samt valgt nye tillitsvalgte.

Publisert Sist oppdatert

Studentorganisasjonen vil blant annet sikre bedre tilrettelegging for studenter med psykiske helseplager og styrke rettighetene til studenter med brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

– Jeg er stolt over de gode vedtakene vi har gjort i helgen. Fokuset har vært å gjøre utdanningsnorge, altså studentens hverdag, både nasjonalt som internasjonalt bedre. I tillegg skal NSO som organisasjon nå nye høyder – vi skal bli enda bedre, sier Marianne Andenæs.

Mats Beldo ble i helgen valgt som ny leder for studentorganisasjonen.

– Jeg skal fortsette å jobbe beinhardt med NSOs politikk frem til juli. Studentbevegelsen er alltid i utvikling og vil løfte seg enda et hakk når Mats Beldo overtar roret som ny leder, fortsetter Andenæs.

Slipper ikke unna med tomme ord

Studentene vil blant annet sørge for at ingen studenter skal stå i fare for å måtte avbryte studiene på grunn av manglende BPA-tjenester.

De mener også at ansvarsfordelingen mellom kommunene og NAV må bli tydeligere for å sikre et mer oversiktlig og forutsigbart system.

Studenter som trenger det skal også ha mulighet til å ta med sin BPA-ordning på utveksling.

– Jeg skal sammen med norske studenter sørge for at vi ikke blir glemt. Jeg skal sørge for at verken regjeringen eller de andre partiene slipper unna med tomme ord. En bedring av studentøkonomien og kvaliteten på utdanningen skal prioriteres i neste stortingsperiode og vi skal stoppe et hvert forsøk på å innføre skolepenger, sier den nyvalgte lederen i NSO, Mats Johansen Beldo.

Øremerkede midler

Studentene vil at regjeringen skal sette av øremerkede midler til opplæring av studiekonsulenter hva gjelder tilrettelegging for studenter med psykiske utfordringer.

Studenter med særskilt behov for tilrettelegging grunnet psykiske plager skal få en individuell oppfølgingsplan basert på anbefalinger fra helsepersonell.

«Institusjonene og vertskommunene står ansvarlige for at oppfølgingsplanen for studenter med psykiske plager blir fulgt opp gjennom hele studieløpet,» skriver NSO i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS