Samfunn

Illustrasjonsfoto.

Virus infiserte 14 millioner Android-enheter

Hackerne tjente omtrent 1,5 millioner dollar i falske annonseinntekter på to måneder.

Publisert Sist oppdatert

IT-sikkerhetsselskapet Check Point Mobile Research identifiserte en mobil programvare som infiserte 14 millioner Android-enheter, lurte omtrent 8 millioner av dem og tjente rundt 1,5 millioner dollar i falske annonseinntekter på to måneder.

Programmet «CopyCat», som IT-selskapet har valgt å kalle det, bruker en ny teknikk for å generere og stjele annonseinntekter.

De rammede kom i hovedsak fra Sørøst-Asia, men viruset spredte seg også til mer enn 280.000 Android-brukere i USA.

CopyCat er ifølge selskapet en veldig skadelig programvare som kan starte apper i Android sitt operativsystem og ta kontroll over aktiviteten på enheten.

Spredte seg i populære apper

Viruset nådde sin topp i april og mai i 2016. Forskerne mener at programmet spredte seg via populære apper ompakket med skadelig programvare som var lastet ned fra en tredjepart.

Det fins ikke noe bevis på at CopyCat ble distribuert på Google Play, som er Googles offisielle appbutikk, skriver Check Point Mobile Research i en pressemelding.

I mars 2017 informerte Check Point Google om CopyCat viruset og hvordan programvaren fungerte.

Ifølge Google var de i stand til å stoppe viruset og det nåværende antallet infiserte enheter er langt lavere enn når viruset hadde sin topperiode.

Powered by Labrador CMS