Samfunn

AUF-leder Mani Hussaini t.h. er positiv til deler av den nye innvandringsplattformen til Arbeiderpartiets danske søsterparti, som tiltakspakken for massiv bistand i Afrika. Her er han sammen med Ap-leder Jonas Gahr Støre.

AUF-lederen støtter deler av dansk innvandringsplan

AUF-leder Mani Hussaini er positiv til deler av danske Socialdemokratiets tiltakspakke for innvandring og mener Norge bør se på det samme.

Publisert Sist oppdatert

Mandag dag la Aps søsterparti i Danmark fram en ny plattform for innvandringspolitikken. Samme dag sa Ap-leder Jonas Gahr Støre seg enig i at asylinnvandringen må reguleres bedre og varslet en strengere tone i innvandringsdebatten. Det fikk AUF-lederen til å advare mot å konkurrere med regjeringen om å være strengest mulig.

Likevel er Hussaini positiv til deler av det danske partiets nye plattform, som tiltakspakken for massiv bistand i Afrika, som også vil lette presset mot Europas grenser, ifølge Klassekampen.

– Asylsystemet er ikke laget for økonomiske migranter, men for personer som er forfulgt av politiske årsaker, sier han til avisen. Han mener man bør se på det samme i Norge.

Socialdemokratiet tar blant annet til orde for at landet skal opprette egne mottakssentre for flyktninger i andre land og samtidig stenge adgangen til å søke asyl på dansk jord. Det punktet er AUF-lederen seg kritisk til. Han mener det kan bryte med flyktningkonvensjonen og virke integreringshemmende.

Støre avviste mandag at skillet mellom Ap og Frp viskes ut som følge av partiets strengere tone. Hussaini sier imidlertid at det ikke spiller noen rolle om Aps politikk ligner Frps.

– Målet må være at man har en innvandringspolitikk som er rettferdig og effektiv og fjerner alle ulovlige nettverk av menneskesmuglere.

Powered by Labrador CMS