Samfunn

EU-president Donald Tusk, her på talerstolen under FNs hovedforsamling i forrige måned, mener risikoen for en brexit uten avtale øker.

Brexit uten avtale mer sannsynlig enn noen gang før

En brexit der Storbritannia og EU ikke når fram til en avtale er nå mer sannsynlig enn noen gang før, advarer EU-president Donald Tusk.

Publisert Sist oppdatert

I forkant av onsdagens EU-toppmøte advarer Tusk om dette scenarioet.

– Ansvarsfulle som vi er, må vi forberede EU på et scenario uten avtale, noe som er mer sannsynlig enn noen gang før, skriver Tusk i invitasjonsbrevet.

Han viser samtidig til at man på det uformelle EU-møtet i Salzburg i forrige måned understreket ønsket om å oppnå størst mulig fremgang i samtalene og at man kunne oppnå resultater som ville føre fram til en avtale denne måneden.

– Slik det ser ut i dag, har det vist seg å bli langt mer komplisert enn det noen kan ha antatt. Vi bør uansett holde fast ved håpet og være målbevisste, ettersom det er godvilje fra begge parter om å fortsette samtalene, skriver Tusk.

– Som noen med rette har sagt: «Det virker alltid umulig inntil det er fullført». Ikke la oss gi opp, skriver EU-presidenten.

Powered by Labrador CMS