Samfunn

Konserndirektør for Utvikling og Produksjon Brasil, Equinor, Anders Opedal.

Equinor gasser på i Brasil

Publisert Sist oppdatert

Equinor skal investere 15 milliarder dollar i Brasil, ifølge en melding onsdag. Det tilsvarer om lag 125 milliarder kroner.

17. august etablerte Equinor Brasil som et eget forretningsområder som illustrerer viktigheten av potensialet i landet, ifølge selskapet.

– Vi har bygget en posisjon i Brasil siden 2001, og vi har klart å etablere en bred energiportefølje i landet. Med rundt 10 milliarder dollar allerede investert, og med minst 15 milliarder dollar i forventede investeringer frem mot 2030, viser vi hvordan vi jobber for å skape verdi for både Brasil og Equinor, sier Anders Opedal, konserndirektør for Utvikling og Produksjon Brasil i Equinor.

Equinors eiendeler i Brasil inkluderer det produserende Peregrino-feltet og andre fase av det prosjektet som etter planen kommer i produksjon i 2020, en 25% andel i det gigantiske Roncador-feltet, de betydelige pre-salt-funnene Carcará og Pão de Açúcar, så vel som globalt konkurransedyktig leteareal.

I 2017 ble Equinor også partner i solenergiprosjektet Apodi, som vil levere energi til 160 000 hjem innen slutten av året.

– Vi har en portefølje med potensial for å levere mellom 300 000 og 500 000 fat oljeekvivalenter per dag i 2030, avhengig av fasing av prosjekter og letesuksess. Gjennom vårt operatørskap på Peregrino har vi bygget en kompetent organisasjon som vil være viktig for å utvikle våre kommende prosjekter og å sette dem i produksjon, fortsetter Opedal.

Globalt konkurransedyktig leteareal

Det siste året har Equinor aktivt deltatt i nye offshore lisensrunder, og fått tilgang til betydelig areal i Santos og Campos-bassengene.

– Vi er veldig fornøyd med vår leteportefølje i Brasil. Vi har hatt stor suksess i de seneste budrundene, sier Tim Dodson, konserndirektør for Leting i Equinor.

– Den arealposisjon vi nå har er resultatet av langsiktig planlegging og hardt arbeid fra vår organisasjon i Brasil og Norge. Det er alltid usikkerhet i leting, men dette en veldokumentert og ressursrik oljeprovins med mange store funn det siste tiåret. De neste to årene forventer vi å bore opp til fem brønner i Campos og Santos-bassengene, med potensial tilsvarende noen av gigantene som formet norsk sokkel på 1970- og 1980-tallet, sier Dodson.

Powered by Labrador CMS