Samfunn

Her, i kommunehuset i Flå i Hallingdal, har de godkjent byggeprosjekter til den store gullmedaljen.

Flå bygger mest per innbygger

Det skal bygges for 242 milliarder kroner i norske kommuner i årene fremover. Flå i Hallingdal bygger mest per innbygger.

Publisert Sist oppdatert

Oslo, som den største og mest folkerike kommunen skal bygge klart mest. Men i investering per innbygger tar Hallingdalskommunen Flå en krystallklar førsteplass.

Det viser Byggfaktas prosjektdatabase, som danner utgangspunkt for en oversikt over 3000 planlagte prosjekter innen undervisning, samlingslokaler og fritidsbygg og anlegg i norske kommuner.

Oslo, Bergen og Bærum

Totalt 383 kommuner har konkrete planer for fremtidige bygg- og anleggsprosjekter innen ovennevnte kategorier, hvor Oslo, som den mest folkerike kommunen, troner øverst på de fleste oversikter, skriver Byggfakta på sine hjemmesider. Når det gjelder investering per innbygger troner Flå kommune ubestridt øverst med en investering per innbygger på 4.761.905 kroner.

I total prosjektverdi I prosjektverdi finner vi Bergen, Bærum, Trondheim, Stavanger og Trondheim på de neste plassene etter Oslo på rangeringen.

2000 nye hytter

Årsaken til at Flå troner så ubestridt øverst på rangeringen når man tar hensyn til innbyggertallet, kommer av at en utbygger i Flå planlegger over noen år å bygge ut om lag 2000 hytter og en del leiligheter og et alpinanlegg med en samlet verdi på over to milliarder kroner, skriver Byggfakta. Når kommunen da har under 1100 innbyggere, blir investeringsnivået per innbygger enormt.

Nissedal

Etter Flå, ligger Nissedal på en god annenplass når det kommer til utbyggingsinvesteringer per innbygger. I Telemarkskommunen har en planlagt en investering på litt over kr. 800.000,- per innbygger de neste årene, noe som blant annet skyldes at det ligger planer for utbygging av om lag 600 hytter med byggestart neste år. Dette slår kraftig ut når kommunen har under 1500 innbyggere.

Powered by Labrador CMS