Samfunn

Oljen som ble sluppet ut i Alnaelva kan være en fare for de badende ved sjøbadet ved Sørenga.

Kommunalt møte om utslippet i Alnaelva

Publisert Sist oppdatert

Flere etater i Oslo kommune kom tidlig torsdag morgen sammen for å drøfte situasjonen etter det store utslippet av fyringsolje i Alnaelva onsdag.

– Vi tar vannprøver i hele fjorden med tanke på hvordan strømmen går for blant annet å få svar på hvor folk kan dra i dag for å bade, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i kommunen til NTB.

Han sier at det stort sett er kommunale etater som vil delta på møtet.

Politiet og Oslo kommune gikk onsdag kveld ut og advarte mot bading på Sørenga grunnet utslippet av fyringsolje i Alnaelva tidligere på dagen.

Opp mot 50.000 liter fyringsolje rant onsdag ettermiddag ut i elva og videre mot fjorden i Oslo. I 22-tiden var oljen i ferd med å nå sjøen ved Kongshavn, og kan være en fare for de badende ved sjøbadet ved Sørenga.

– I kveld er det masse mennesker der, og vi har bybetjenter på plass der nå for å advare folk mot bading. Man kan allerede se oljefilm og merke lukt i området, og vi advarer folk mot å bade i sjøen i området, sa Kongsteien til NTB onsdag kveld.

Lekkasjen skjedde i Arnljot Gellines vei 3 etter tømming av noen tanker. Miljøstiftelsen Bellona varslet raskt at de ville anmelde utslippet, men de mener at det ikke bare er selve lekkasjen som er kritikkverdig.

Powered by Labrador CMS