Samfunn

– Vi skal spisse KrFs prosjekt, sier andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

Ropstad håper KrF velger side i løpet av året

Publisert Sist oppdatert

– Først skal vi spisse vårt politiske prosjekt. Samarbeidsspørsmålet er ikke på agendaen nå. Men jeg ser for meg at det kan komme en avklaring på samarbeid i løpet av året, sier andre nestleder i KrF, Kjell Ingolf Ropstad til NTB.

Etter historisk svake 4,2 prosent i stortingsvalget 2017, konkluderte KrF med at partiets saker i valgkampen ble overskygget av spørsmålet om valg av side. Det ønsker Ropstad å unngå en reprise på i oppkjøringen til lokalvalget 2019.

Spisse profil

– Jeg tror ikke vi vil ha godt av noen lang debatt. Samtidig må diskusjonen forankres på en god måte, sier Ropstad.

På bakgrunn av det katastrofale valgresultatet besluttet KrFs landsstyre at partiet måtte spisse profilen.

– Hele partiorganisasjonen er engasjert med frist før sommeren til å komme med innspill til hvilke saker vi skal prioritere opp og hva vi eventuelt skal prioritere ned. Sentralstyret jobber videre med politisk spissing fram til landsstyret konkluderer i september. Først deretter er det naturlig å åpne diskusjonen om samarbeid, sier Ropstad.

Sikrer flertall

Partiet har ikke fattet noe formelt vedtak om hvordan man skal behandle samarbeidsspørsmålet.

– Man kan se for seg en prosess fram mot landsstyremøtet i november, men det er ikke diskutert hvordan det bør gjøres, sier Ropstad.

Nestlederen mener at det siste halve året har vist at KrF igjen klarer å sette sakene på dagsorden.

Til tross for det svake valgresultatet fikk KrF en nøkkelrolle i Stortinget da Venstre gikk inn i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet. KrFs stemmer i Stortinget må til for å skape flertall for en av blokkene. Det mener Ropstad at partiet har utnyttet til fulle.

– Vi har en lang liste med gjennomslag, sier Ropstad og peker på pleiepenger til familier med sterkt pleietrengende barn, lærerløft i skolen og gjennomslag for søndagen som «annerledesdag».

Sammen med partileder Knut Arild Hareide og første nestleder Olaug Bollestad inviterer Ropstad til partiets halvårige oppsummerende pressekonferanse torsdag formiddag.

Powered by Labrador CMS