Samfunn

Tidligere Senterparti-leder Anne Enger er bekymret for sentrum av norsk politikk dersom KrF går i regjering med Frp.

– Sentrum av norsk politikk forsvinner om KrF går til høyre

Tidligere Sp-leder Anne Enger mener sentrum av norsk politikk vil forsvinne dersom KrF stemmer for starte forhandlinger med Solberg-regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

– Dersom KrF bindes opp til Frp i et regjeringssamarbeid, så er det vanskelig for meg å se hvordan sentrum, som har hatt en enestående rolle i norsk politikk i alle årene jeg har vært med, kan komme til uttrykk. Sentrumstyngden vil forsvinne, sier Enger til Klassekampen.

Fredag kveld holder KrF sitt skjebnemøte på Gardermoen, hvor 190 KrF-delegater skal stemme over om de ønsker at partiet skal forbli i opposisjon, starte sonderinger med Erna Solbergs regjering eller gå i regjering med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er blå side som ligger an til å vinne, hvor resultatet av partiets fylkesårsmøter endte med 99 blå mot 90 røde delegater.

På spørsmål fra avisen om Venstre ikke bidrar til å dra dagens regjering inn mot sentrum, slik som høyresiden i KrF mener, svarer Enger følgende:

– Tanken bak å si nei til et regjeringssamarbeid med Frp var vel nettopp at dersom man gjør det, så bindes man ikke sammen bare i enkeltsaker, men i hele det politiske prosjektet, sier hun.

Powered by Labrador CMS