Samfunn

Helseminister Bent Høie holder Sykehustalen 2018 tirsdag 16. januar klokken 11.

Statsråden lover å ta for seg «tillitskrisen»

Publisert Sist oppdatert

Tirsdag klokken 11 holder helseminister Bent Høie Sykehustalen 2018. FØLG DEN HER.

Der skal han presenterer sine styringsbudskap og forventninger til sykehusene og øvrige spesialisthelsetjenester den kommende perioden.

Talen holdes kun en drøy uke før Legeforeningen skal i gang med nye runder om legenes arbeidstid etter seieren mot Spekter i arbeidsretten tidligere i vinter.

Til Dagens Medisin sier president i Legeforeningen, Marit Hermansen, at Høie «må erkjenne tillitskrisen» ved norske sykehus.

– De ansatte opplever et arbeidspress som nærmer seg bristepunktet og det kuttes i pasienttilbudet over hele landet. Helseministeren må erkjenne tillitskrisen og levere praktisk politikk som skaper ro i sykehusene, uttaler legepresidenten.

I dag skriver også Dagens Næringsliv at maktspillet om legenes arbeidstid er på langt nær over. Ifølge Akademikerne er deres egne og motparten Spekters skriftlige innlegg til Rikslønnsnemnda steile motparter. Spekter har valgt å holde sine skriftlige innlegg borte fra offentligheten. Det foregår for øyeblikket ingen forhandlinger partene imellom.

Helseministeren bekrefter overfor Dagens Medisin at han kommer til å ta for seg den konfliktfylte situasjonen i årets Sykehustale.

– I talen i formiddag vil jeg adressere det jeg opplever mange leger gir tilbakemelding om, som en hektisk hverdag, at de ønsker mer tid til pasientene – mer tid til møter med pasientene og til pasientbehandling. Dette vil være en viktig del av talen, sier statsråden.

Sykehustalen holdes klokken 11. Dagens Perspektiv streamer seansen - følg den i vinduet under.

(Video © Regjeringen)

Powered by Labrador CMS