Samfunn

Arendalsuka har siden 2012 etablert seg som den desidert største møteplassen for norske politikere, medier, organisasjoner og næringslivsfolk. I fjor sto folk i kø for å se partilederdebatten i Arendal Rådhus.

Ungdomspolitikere vil ha tiltak mot trakassering under Arendalsuka

Lederne i samtlige politiske ungdomspartier har skrevet brev til arrangørene av Arendalsuka hvor de etterlyser tiltak mot seksuell trakassering.

Publisert Sist oppdatert

– Arendalsuka er ett av de få stedene hvor man møter alle fra helt vanlige medlemmer i partiet til statsministeren. Det er mye skjev maktforhold og stort alderspenn. Derfor er det ekstra viktig at Arendalsuka i år tar et grep rundt seksuell trakassering, sier leder for Rød Ungdom, Linn-Elise Øhn Mehlen til NRK.

Dette skriver Mehlen og de andre ungdomslederne også i brevet til arrangørene.

Leder for rådet i Arendalsuka, Robert Cornels Nordli, sier til statskanalen at han ikke kjenner til noen saker eller varsler om seksuell trakassering under arrangementet, men er glad for at ungdomspartiene tar ansvar og tenker forebyggende.

Nordli, som også er ordfører i Arendal, opplyser at arrangørene av Arendalsuka har invitert ungdomslederne til et møte om temaet i januar.

– Jeg håper vi kan tilrettelegge så best som mulig ut ifra arrangementene vi har. Arendalsuka er for alle i alle aldre. Vi ønsker at den folkefesten vi har fått til skal fortsette og at man fortsatt skal gå rundt med et smil rundt munnen, sier Nordli.

Powered by Labrador CMS