Annonse
Venstres partileder Trine Skei Grande sier at årets valg ikke er hennes siste. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Blåser opp til storm på Venstre-toppen

Ungdomspartiets leder Sondre Hansmark sier til Dagbladet at Venstre har fremstått som et «ekstremt uklart» parti i valgkampen, og etterlyser en stødigere kurs.

– Det framstår ganske klart at det bør gjøres endringer i partiledelsen. De tre har sittet ganske lenge. Vi behøver nye og yngre krefter, sier Unge Venstre-lederen til Dagbladet.

Også varaordfører i Drammen, Yousuf Gilani (V), sier til avisen at han «krever» partilederens avgang.

Partileder Trine Skei Grande og nestledere Ola Elvestuen og Terje Breivik er kanskje ikke så sikre i sine posisjoner når Venstres valgkomité skal legge frem forslag til ny ledertrio fram mot landsmøtet i 2020.

Landsstyremedlem Leif Gøran Vasskog bekrefter at navn som Abid Raja, Sveinung Rotevatn og Guri Melby er aktuelle når det gjelder å overta lederroller i partiet, men stiller spørsmål til om kandidatene er «modne nok» til å ta over roret.

Også fagfolk spekulerer i Venstre-lederens avgang. Statsviter Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger sier til Dagbladet at han tror Skei Grande er ferdig som partileder innen nyttår.

Ifølge Tuastad er det ikke til å se bort ifra at partilederen har selvstendig ansvar for Venstres tilbakegang.

Flere av Dagbladets «sentrale kilder» sier det ikke politikken eller valgkampiver det står på, men at kommunikasjon er partiets hovedproblem. Venstre-ordfører i Fjaler kommune Gunnhild Berge Stang sier partiet må bli «bedre til å bygge lag».

Vil ikke gi seg

Flere i partiet melder om stor frustrasjon knyttet til Skei Grandes lederskap, ifølge Dagbladet.

Selv vil partilederen ikke gi seg, og avviser overfor avisa at dette er hennes siste valg.

– Jeg er klar til å gjøre lederjobben, sier hun.

Skei Grande har en støttespiller i Abid Raja, partikollegaen hun tidligere i år baksnakket i et lydopptak som ble lekket til offentligheten. Raja vil ifølge Daglandet ikke høre snakk om partilederens avgang:

– Vi står sammen og kjemper som et lag, sier han til avisa.

Venstre fikk under årets kommunevalg en oppslutning på 3,8 prosent – 1,6 prosentpoeng ned fra forrige valg.

Annonse
Annonse