Annonse
Serien har gjort Kristofer Hivju til en av landets største filmstjerner. Foto: HBO.
Navn i uken
Kristofer Hivju

Død eller i live?

Advarsel: Ikke les videre dersom du ikke ennå har sett mandagens episode av Game of Thrones.

Ganske mange, omtrent 17,4 millioner seere globalt, sitter denne uken igjen med spørsmålet om den fiktive Game of Thrones-karakteren Tormund Giantsbane, overlevde mandagens episode av den populære TV-serien. Serien har nærmest fått kultstatus siden første sesong ble lansert i 2011. Som eneste nordmann har Kristofer Hivju vært en av seriens sentrale skikkelser siden han dukket opp i tredje sesong.

Serien har gjort nordmannen til en av landets største filmstjerner. Nå er det er knyttet stor spenning til om karakteren kom ut av slaget om Winterfell med livet i behold. I mange fan-forum på nett spekuleres det høyt og lavt om skjebnen til «lederen av det frie folket».

I den omdiskuterte episoden som hele serien har bygget opp mot, angriper den store, skumle skurken, The Night King, innbyggerne i Westeros ved Winterfell, med sin hær av udødelige. Tormund leder en av mange grupperinger som har slått seg sammen til tross av for sine uenigheter for å beskytte menneskeheten.  

I serien har karakteren til Hivju gått fra å være en antihelt til fan-favoritt i de siste sesongene. I et intervju med VG sier Kristofer Hivju at det eneste likhetstrekket mellom han selv og karakteren er at de begge er en kraftkar. Selv beskriver Hivju seg selv som litt mer raffinert og varm i det virkelige livet.

Serien består, for Hivjus del, mest av kamp, konfrontasjoner og krigsscener. For hver sesong har Hivju måtte gå opp ti kilo for å gi karakteren riktig mengde ansiktsfett. I tillegg veier kostymet hans 17 kilo tørt og 25 kilo når det er vått. Han medgir at det har vært krevende fysisk og at i noen av kampscenene har han nærmest måttet kjempe for livet.

Skuespilleren har tidligere uttalt til NRK at det å gå rundt med fasiten for hva som kommer til å skje videre i serien er som å gå rundt med en «statshemmelighet på tuppen av tunga». – Om du så torturer meg, kommer jeg ikke til å avsløre det. Heller ikke kona vet det, forteller Hivju.

At mange har gått langt i å forsøke å avsløre handlingen, er det liten tvil om. Både vaktdroner og politidroner har vært benyttet for å fange opp andre, ubudne droner over settet i Nord-Irland. I tillegg har det vært filmet scener som ikke vil være en del av serien, for å villede dem som mot formodning skulle lykkes i å få et glimt fra innspillingene.

Den rødhårede, morsommere og fryktløse krigeren har blitt en av favorittkarakterene til mange tilhengere av showet og på sosiale medier har det denne uken blitt delt tusenvis av teorier om hva som kommer til å skje med Tormund i neste ukes episode. Vil han hans tid i serien være over? Ellers kan den artige villmannen få fortsette romansen med ridderen Brienne of Tarth?

camilla@dagensperspektiv.no

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse

Navn i uken

Ved hver ukeslutt trekker Dagens Perspektiv frem ett navn som vi mener fortjener oppmerksomhet akkurat nå. Bli kjent med flere navn her.

Annonse