Annonse
Arbeidsgiverne ved NHO-sjef Ole Erik Almlid og Stein Lier-Hansen i Norsk industri har gått med på en lønnsvekst på over tre prosent. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Enighet i meklingen mellom LO, YS og NHO – storstreik avverget

Dermed blir det ikke streik for 25.000 LO- og YS-medlemmer.

LO- og YS-medlemmer får en lønnsvekst 2,50 kroner ekstra i timen. Lavtlønte får ytterligere 2 kroner i timen. Det ble klart etter mekling med NHO på overtid.

Lønnsveksten er ifølge VGs kilder på mellom 3,1 og 3,2 prosent for arbeidstakere i år.

Ved 13-tiden meldte VG om positive signaler fra meklingen.

Partene skal ha kommet til enighet ved 14-tiden mandag ettermiddag, ifølge NRK.

Meklingen mellom LO, YS og NHO begynte lørdag klokka 12. Partene har forhandlet på overtid siden fristen løp ut ved midnatt natt til mandag. Klokka 23 søndag sa riksmekleren at det fortsatt var «betydelig avstand» mellom partene, og han har tidligere uttalt at streikefaren er til stede.

Dersom det skulle bli streik, er dette første gang i et mellomoppgjør på en rekke tiår. Arbeidstakerne og arbeidsgiverne i privat sektor har kommet til enighet i hvert eneste mellomoppgjør siden andre verdenskrig.

– Dette er et veldig godt oppgjør for våre medlemmer, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

– Vi har fått gjennomslag for hovedkravet om reallønnsøkning for våre medlemmer, samtidig som vi har tatt hensyn til konkurranseutsatt industri, sier leder i YS Privat, Vegard Einan.

Annonse
Annonse